Estalvia temps al fer servir copiar o retallar i enganxar al Word i l’Outlook

06 de febrer de 2023 | Microsoft Outlook, Microsoft Word, Tutorials

Estalvia temps al fer servir copiar o retallar i enganxar al Word i l’Outlook

Copiar i enganxar és una funció que ja ens fa guanyar temps per si mateixa. Avui us expliquem com podem encara treure-li més suc per estalviar mes temps d’una manera molt senzilla, podent fer copiar i enganxar amb més d’un element a la vegada.

Tots sabem fer servir copiar i enganxar o retallar i enganxar. Ja sigui amb les combinacions de tecles (Control + c per copiar, Control + x per retallar i Control + v per enganxar), o bé amb les opcions dels menús, aquestes funcions formen part fonamental del nostre dia a dia. Agafem un tros de text, fem “copiar”, anem a un altre lloc, fem “enganxar” i llestos, ens apareix l’últim text on havíem fet “copiar”.

Però que passa si volem enganxar el penúltim text on havíem fet “copiar”? o qualsevol text copiat anteriorment? Normalment, el tornaríem a buscar i el tornaríem a copiar. Avui us expliquem justament com estalviar-nos aquest temps d’anar a buscar elements que ja havíem copiat prèviament.

A la imatge següent tenim 3 línies de text. Hem anat una per una, hem fet “copiar” a cadascuna d’elles, i, a sota, hem fet “enganxar”. Podeu comprovar que, tal com suposàveu, ens ha aparegut la tercera línia, és a dir, la última que havíem copiat:

figura 2

Fins aquí tot normal. Si ara volguéssim enganxar la primera línia podríem tornar a seleccionar-la, tornar a fer “copiar” i enganxar-la. Però segons on estigui aquesta primera línia i segons on vulguem enganxar-la, aquesta tasca ens pot portar un temps que ens podem estalviar d’una manera molt més fàcil del que sembla. Simplement hem d’anar al menú “Inici” del Word o de l’Outlook, i a sota del botó “Enganxa” veure’m que diu “Porta-retalls” i al costat hi ha un petit botó. Fem clic a aquest petit botó i ens apareixerà una finestreta anomenada “Porta-retalls” amb tots els elements que hem anat copiant:

figura 3

I ara simplement cal col·locar-nos allà on volem enganxar el text i triar quin d’ells és el que volem enganxar, sense haver-lo d’anar a buscar i copiar una altra vegada.

Fàcil oi? El porta-retalls és on es guarden tots els elements als quals els hi fem “copiar” o “retallar”. Amb aquesta opció podem veure el contingut total del porta-retalls.

Això és vàlid al Word i a l’Outlook, però també ho és a l’Excel o al PowerPoint.

Esperem que aquest tutorial pas a pas t’hagi servit per aprendre alguna cosa o resoldre qualsevol problema. Recorda que estem oberts a resoldre dubtes o fer els tutorials que necessiteu. Si ens vols comentar qualsevol cosa només has de fer servir el formulari de contacte.

contacte

Suggerencies

Si tens qualsevol suggerencia, vols un tutorial, notícies sobre qualsevol tema, o bé t’agrada escriure i vols col·laborar amb nosaltres, no dubtis en comentar-lo, estarem encantats de llegir-te.

No trobes el tutorial que necessites? Demana'l!

2 + 10 =