Connectar-se a Internet amb Starlink al nostre país ja és una realitat i la velocitat és com la fibra òptica

24 de gener de 2022 | Notícies

Arriba al nostre país la connexió a Internet de banda ample per zones rurals

Starlink, la companyia propietat de Elon Musk que pretén proveir d’accés a Internet a tots els punts del mon, ja es pot contractar a Espanya. Us expliquem les resultats d’aquesta connexió via satèl·lit pensada pels llocs on no hi arriba cobertura de banda ample.

Els usuaris de les zones rurals porten anys trampejant per tenir una bona connexió a Internet. Les diferents solucions que aporten els operadors (3G, 4G, satèl·lit) acostumen moltes vegades a ser cares, lentes, o ambdues coses.

Starlink irromp al mercat donant un cop sobre la taula en el que respecta a la velocitat de la connexió. La infraestructura de la companyia, basada en milers de satèl·lits posats en l’òrbita de la terra ja està començant a donar els primers resultats al nostre país.

Segons podem llegir a la web banda ancha, un usuari d’una zona rural muntanyosa situada entre Barcelona i Tarragona ja disposa de connexió a Internet mitjançant l’empresa americana, i ens ha compartit els resultats de les diferents proves de connexió un cop instal.lada l’antena i tot l’equipament.

starlink arriba a catalunya

Com podem veure a la captura, la velocitat de connexió és de 339 Mbps de baixada, i 59 Mbps de pujada, aconseguint així un rendiment equivalent a la fibra òptica.

En quant a la latència, quelcom molt important per alguns serveis en línia, com ara jocs o streaming, observem un mínim de 19 ms i un màxim de 70 ms. Una fluctuació molt més elevada que la fibra, però molt millor que les connexions que es podien tenir fins ara si no disposes de banda ampla per cable.

La xarxa de satèl·lits d’Starlink encara no està totalment implementada. No ens atrevim a dir si això és una bona o una mala notícia; la controvèrsia en quant al desplegament de la companyia és moltíssima. El que si sabem, és que fins ara no hi havia una connexió tan ràpida pels llocs on no hi ha cobertura de cable.

No tot són alegries pels usuaris. Per un costat tenim que el preu de l’alta en el servei puja fins els 500€ i la quota mensual ronda els 110€. Per altra banda, tenim incidències com les que reporta la “Red de Investigación Bólidos y Meteoritos” on ens informen de la caiguda i fragmentació d’un dels satèl·lits d’Starlink observada aquesta mateixa setmana.

Sigui com sigui, Starlink és una realitat i els primers resultats en quan al rendiment de la connexió, són, com a mínim, esperonadors.