Com treure el fons d’una imatge (fer la imatge transparent) fàcilment i sense cap programa

06 de gener de 2022 | Disseny, Tutorials

Hi ha moltes maneres de treure el fons d’una imatge (fer transparent la imatge).  A internet trobarem molts tutorials per fer-ho amb eines d’edició d’imatges com Photosop, Corel Draw, Illustrator

Avui veurem una forma molt més ràpida i senzilla, ja que ho farem fent servir únicament el nostre navegador d’internet. No haurem de fer servir cap aplicació d’edició d’imatges ni necessitarem cap coneixement en retoc fotogràfic. A més, ho podrem fer des de qualsevol dispositiu, ja sigui un ordinador, una tablet, un mòbil…

Tutorial pas a pas de com treure el fons d’una imatge (com fer imatge transparent)

Per fer-ho, accedirem a la utilitat que trobem a la pàgina web remove.bg, la qual farà tota la feina per nosaltres. (O quasi tota, depenent de la nostra imatge).

Un cop dins la pàgina, farem clic al botó “Upload image” i triarem la imatge que volem fer transparent, com veiem a la figura 1:

remove.bg Treure fons imatge Figura 1

Un cop triada la nostra imatge, la pàgina ens retornarà automàticament la imatge sense fons, transparent. En funció de les característiques de la imatge triada, el resultat pot ser perfecte, o requerir alguna modificació manual. Si no ha quedat perfecte, ho podrem resoldre fent clic al botó “Edit” situat a la cantonada superior dreta de la imatge, tal com veiem a la figura 2:

remove.bg Treure fons imatge Figura 2

A la finestra d’edició, podrem arreglar les imperfeccions que hagin resultat del procés automàtic (si és que no ha quedat perfecte, com passa en moltes ocasions), fent clic al botó “Erase/Restore” (veure figura 3)

remove.bg Treure fons imatge Figura 3

Amb l’opció “Erase” podrem esborrar aquells trossos de fons que no s’hagin detectat com a tal, i que per tant, encara apareguin. Per contra, amb l’opció “Restore” podrem recuperar els trossos d’imatge que s’hagin esborrat al haver estat detectats com trossos de fons. Podem fer més fi o més gruixut el traç d’aquestes dues opcions movent la barra de l’opció “Brush Size”.

I ja ho tenim! Tant si el procés automàtic ha sigut perfecte o bé ens ha calgut algun retoc, la nostra imatge ja és transparent. En pocs segons, sense programes, des de qualsevol dispositiu i sense coneixement d’edició d’imatges.

La pàgina és gratuïta i podem processar tantes imatges com vulguem, no hi ha cap limitació en aquest sentit. La única limitació és la resolució de la imatge final, que no és la més alta. Si volem obtenir la imatge en la millor resolució, al registrar-nos en remove.bg ens assignaran uns crèdits gratuïts per obtenir la millor resolució. Si els esgotem, podrem comprar més crèdits.

contacte

Suggerencies

Si tens qualsevol suggerencia, vols un tutorial, notícies sobre qualsevol tema, o bé t’agrada escriure i vols col·laborar amb nosaltres, no dubtis en comentar-lo, estarem encantats de llegir-te.

No trobes el tutorial que necessites? Demana'l!

10 + 12 =